Monday, January 3, 2011

Szükségünk van a Szentlélekre és munkájára

Arra a meggyőződésre jutottam, hogy a mai hívőknek valami többre van szükségük. Látva a közösségi állapotunkat, több éves múltal rendelkező hívőket, azt mondom, hogy valami nem működik úgy ahogy a Bibliában le van írva. A kérdés az, hogy miért? Mi az ami hiányzik? Valószínű sok minden van amit másképp kellene tegyünk - az igét gyakorlatiasabban tanítani.
Az egész hívőségünk csak elméleti síkon mozog. Mindent a puszta logikával akarunk megmagyarázni (még a Lélek dolgait is). Miért ne merjük kimondani, hogy a gyülekezeteink tagjai úgy néznek ki, mint a tanítványok pünkösd előtt. Akkor mi hiányzik? Miért kellene imádkozni? Azért, hogy a Szent Szellem töltse be a hívőket. Legyenek minél többen Szentlélekkel keresztelt Baptisták. Akkor majd nem kell magyarázkodni, meg okoskodni hogy mit jelentenek a Lélek ajándékai, mert megtapasztaljuk és átéljük őket.
Jézus is arra tanít, hogy kérjetek és adatik néktek. A hívő élet nem egy állandó erőlködésből áll, hogy próbáljunk már meg szent életet élni. A hívő élet a Szentlélekkel való teljességről szól. Szentlélek nélkül nincs szent élet. Ha viszont bennem működik a Szentlélek és teljes lakozást vett bennem, akkor Ő fog munkálkodni és használni engem és nem én Őt. A Szentlélek fogja megteremni a Lélek gyümölcsét bennem. Ő osztja az ajándékokat, ahogy Ő akarja. Ő fogja működtetni a dolgokat a gyülekezetben is - persze öszhangban az igével. A gyülekezet nem a lelkipásztoré, nem a szövetségé, hanem az Úré. És az Úr úgy munkálkodik, ahogy neki tetszik.
Tekintettel az utolsó időkre és azok nehézségeire egyértelmű, hogy az Úr felkészíti menyasszonyát. Ebben a felkészülési időben óriási szerepe van a Szentléleknek. Ma is ad kijelentést a Szentlélek. Vannak próféciák, van a bölcsesség beszéde, vannak csodatevő erők, van a nyelveken szólás. Mindezeknek a célja, hogy a menyasszony felkészüljön és megmaradjon tisztán és szeplő nélkül az utolsó időkben. Minél inkább közeledünk a Krisztus második visszajöveteléhez, annál erőteljesebben fognak megnyilvánulni a Szentlélek ajándékai. Az utolsó idők gyülekezetének adatott a Szentlélek ajándéka. Nem merném azt kijelenteni, hogy ezekre nekünk nincs szükségünk. Többek között a nyelvekenszólásró azt mondja Pál, "aki nyelveken szól magát építi..." Én személy szerint így is akarom építeni az belső emberem, és ugyanakkor a gyülekezetben is ezt hírdetem.
Én így értem az Igét és ez működik is...
Áldott legyen az Úr, hogy az utolsó időkben nem kell magunkban harcoljunk. "Az Úr hadakozik mi érettünk...mi pedig veszteg legyünk."


8 comments:

valaki said...

mi a különbség illetve van e különbség, ha valakivel a Szent Lélek van vagy ha valaki a részesült a Szent Lélek keresztségben?

marti said...

Amen. BArcsak minél több hasonló pásztor lenne a baptisták között, akik nem rettennek meg es nem alkusznak meg, hanem hírdetik a tiszta Ígét.

Abigél said...

Ámen!
A nyelveken szólást ill. nyelveken való imádkozást ráadásul bárhol "gyakorolhatom"-használhatom.Így akkor és ott is tudok imádkozni,ahol ezt hangosan vagy a körülmények miatt nem tehetem meg.Az Úr mindenre gondolt már jó előre!

Unknown said...

Dicsőség legyen az Úrnak, hogy minden ami szükséges és megismerhető a Szentlélek munkájáról nagyon érthetőn és tisztán le van írva az ígében nem magyarázni hanem elfogadni kell az ígét! Nagy kegyelem hogy nem emberek tanitásaira alapozzuk a hitünket sem a vezetők meglátásaira hanem Isten ígéére mert ez a kőszikla, rajta állunk a lelki ajándékok használata pedig amelyek megvannak a Krisztus gyülekezetébe tiszta szabályzat van az ígébe róluk, nem dogmák és ceremóniák döntenek sem nem határoznak a Szentlélek munkályáról. Már 28 éve hogy a Szentlélek müködteti ajándékait életemben ami soha nem keltett botránkozást a gyülekezetbe, de mindíg épiti, mert Isten a jó rendnek Istene és a gyülekezet él a Krisztus ígéje által amit a Szentlélek minden alkalommal működtet, nékünk csak engedelmeskednünk kell ez pedig a feltétele az egészséges gyülekezeti életnek, rajtunk áll ha kérjük és átadjuk magunkat a Szentlélek vezetésének vagy a baptizmusi dogmáknak és ceremóniáknak.
Nagyon örülök hogy végre valaki tisztán látja a gyülekezetek sorsát, Boros Gyuszi testvér támogatunk és melleted vagyunk bármi is legyen a következménye, kívánunk minden gyülekezetnek Isten vezetése az íge a Szentlélek által való növekedést örömöt és felkészülést az elragadtatásra, aminek sujját érzük. Testvéri szeretettel.

Anonymous said...

"Legyenek minél többen Szentlélekkel keresztelt Baptisták. Akkor majd nem kell magyarázkodni, meg okoskodni hogy mit jelentenek a Lélek ajándékai, mert megtapasztaljuk és átéljük őket."
EZ TÚL SOK VOLNA elég lenne elhinni a biblia szavait és nem egyesek vagy mások magyarázatát és az eredeti szavak új értelemmel való betöltését.
például a prófétálás Baptista magyarázata nem e tért el az eredeti szó teljes jelentésétől,vagy korabeli értelmétől?

Zolikrisz said...

Amen teso....
Ezt a latast az Ur adta neked Gyuszi es Ton testvernek is,es barcsak adna meg minden Baptista Atyankfianak is!
De hiszem,hogy ez igy is lessz,mert en is 25 even keresztul Baptista gyulibe jartam de az Ur megkeresztelt a Szent Lelkevel engem is.Sok batorsagot es erot adjon az Ur minden hozzam hasonlo testvernek...

Zolikrisz said...

Meg egy hozzaszolas erejeig...Hiaba irunk itt le dolgokat a Szent Lelekkel kapcsolatosan,ha nem tudjuk ,hogy mi is az valaojaban, Egyszeuen kerni kell az Ur-tol es betolt. A Biblia alapjan, Pal batorit mindenkit,hogy Teljes szivvel kivanjatok es ne tiltsatok...(1kor:14.39)akkor meg kerdem en Miert alnak ellene oly sokan.??? Immar 3 eve,hogy megtapasztalom naponkent a Szent Lelek ajandekait eletemben(imat,eneklest,profetalast...)es egyszeruen nem teljes enelkul az eletem.Mozeshez is azzal az otlettel mentek nemelyek,hogy: -Megtiltsuk e ket szemelyt a profetalasban? valasz Barcsak mindnyajan profetalnatok!Hasonloan kivanom mindenkinek,hogy toltson be es ujjuljunk meg a Szent Lelek altal...

tiszta-csillag said...

Nagyon örülök annnak, hogy az Úr Lelke az aki munkálkodik benned. Én a világból tértem meg, baptista gyülekezetbe keresztelkedtem meg és oda járok, de az Úr engem is megkeresztelt az Ő Szentlekével és adott lelki ajándékokat. Bárcsak ébredés és újjászületés történne a hivő gyülekzetekben, ezért imádkozom naponta. Mikor elkezdtem járni gyülekezetbe akkor mindent olyan szépnek, és tökéletsenek láttam, addig amig az Úr Lelke rávilágitott dolgokra. Fáj az, hogy olyan sok "hivő" van és olyan kevés lelki ember.De az Úr Jézus is megmondta "nem mindenki aki mondja Uram, Uram, megy be a Mennyek országába". De ha összefogunk és imádkozunk akkor Isten Lelke hatalmasan fog tudni cselekedni.