Thursday, January 27, 2011

Szakadás - mert más vagy mint a többség

A Szent Szellem munkálja a megtérést és a hitet az ember életében. Ő az aki újjászül minket és lehetünk az Isten gyermekei. Itt történik egyféle szakadás, amikor elszakad az ember azoktól, akik nem értik és megbotránkoznak a változáson ami végbe ment az ember életében. Jézus mondta, hogy meghasonlást támaszt még a családokban is. Péter prédikálta is, hogy "szakasszátok el magatokat e gonosz nemzetségtől." Mi nem élhetünk úgy mint a világ. A megtérés által van változás az ember életében. Jézus Krisztus azért jött a földre, hogy az ő népét magszabadítsa az ő bűneiből. Nyilvánvaló kell legyen egy ember életében a változás. A Jézus Krisztussal való találkozás, az igazság megismerése után az ember élete teljesen más lesz. "Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, ímé újjá lett minden."
Sajnos ma egy olyan evangéliumnak van népszerűsége, amelyben mindenkit el kell fogadni olyannak amilyen - és mindezt a szeretet leple alatt. Jézus és az apostolok nem ezt hírdették. Inkább azt, hogy változtassátok meg életeteket, higgyetek Jézus Krisztusban, aki életét adta miérettünk. Fontos megérteni, hogy az én bűneimért Jézus a halálba ment. Ez volt az egyedüli útja annak, hogy engem megszabadítson és boldoggá tegyen. Jöjj Őhozzá és bízz benne, meglátod az életed teljesen megváltozik, és akkor... megvetnek, kiközösítenek, azt fogják mondani rólad, hogy többre tartod magad másoknál. Tulajdonképpen akkor látszik meg az igazi változás, amikor az emberek elkezdenek felfigyelni, hogy mi lett veled? Kevesen lesznek akik talán megértenek. Viszont kötelességem elmondani, hogy mi történt az életemben.
Itt egyértelműen kimondhatom, hogy a Szent Szellem munkálja a szakadást...
Sajnos jelenleg az egyházakban nagyon sokan vannak olyanok, akik életében nem látszik a változás. Próbálják utánozni a keresztyén eszméket (mert látnak benne értéket) de rájönnek, hogy igazából nem megy. A gond, hogy nem ismerik be és ezért az egész vallásosság olyan mint egy "álarcosbál". Képmutatóan próbálják mutatni azt, ami nincs. Tisztelet a kivételnek. Vannak olyan keresztyének, akik a szellemi élet területén nem fejlődnek. Több éves múlttal rendelkező keresztyének még mindig a gyermeki szinten mozognak - nincs győzelmük és kevés bibliai ismeretük van. Ha valakit Isten többre vezet (betölt az Ő Szellemével) - ott van az ilyen emberben a buzgóság, a bátorság, az erő. Ugyanakkor másképp kezdi érteni az Igét és új látásokat nyer Istentől. Kérdezem ez nem vezet szakadáshoz? Ugyanúgy - a "langyos" életű keresztyén, akinek több a kényelem és a privát érdek, mint az Úr munkája - az ilyen túlbuzgót ki fogja közösíteni. Mindenfélével elkezdi vádolni (hogy büszke, nincs benne szeretet, forrófejű stb.) és nem tudja megérteni. Idézem Pál szavait: "a nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti..."
Megint azt kell mondjam, hogy a Szent Szellem azzal, hogy egyeseket betölt és megújít újból szakadást okoz.
Nem gondolkozhatunk emberi módon. A Biblia mindig is különbséget tesz az Ő népe és a világ között, a szellemi ember és a testi (érzéki) ember között, hívő és hitetlen között, a szent életű és a bűnös között.
A gonosz munkája, hogy ködösítsen és elmossa a határokat. (Nem a felekezetek közötti különbségre utalok) Az ördög hazugságban akarja tartani az emberiséget. Azt akarja bemutatni, hogy nem lehet egyik különbb mint a másik, mindenki egyforma. Azt hiteti el veled, hogy ma nincsenek igazi szentek. Mindenki egyformán bűnös és ezért mit akarsz te bizonyítani vagy különcködni?
A Biblia pedig azt tanítja, hogy a Szent Szellem az embert megváltoztatja és szenté teszi. Kellenek ma a hiteles szent emberek - akikről Pál azt írja: "Mindazokat, akik kegyesen (szentül) akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják."
Vállalod a szakadást? Hogy ha kell elhagyod a kényelmes és biztonságosnak tűnő búvóhelyedet és megvallod Jézus Krisztust. Nem játszod tovább a keresztyénnek tűnő életet, hanem rábízod magad a Názáreti Jézus Krisztusra.
Majd meglátod, hogy szakadnod kell...