Wednesday, December 22, 2010

Harcban vagyunk

Azt mondja Isten igéje: "mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak." (Ef 6,12)
Az Úr azt akarja, amit már kijelentett az Igében, a Sátán pedig az ellenkezőjét. Nagyon fontos az Igében meggyökerezni, felépülni, mert az Ige mindennél fontosabb. Ez az Isten életet adó beszéde, amely nem csal meg és nem vezet félre. "A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." (2Tim 3,16-17) - ez a célja az Isten szavának, hogy tökéletes legyen az Isten embere, felkészítve minden jó cselekedetre.
Mi az ami gátol minket abban, hogy tökéletesek legyünk? - a bűn.
A bűn ellen van nekünk harcunk.
Úgy észlelem, hogy sokan nem tudnak harcolni. Vagy legalábbis nincs győzelmük. Újra és újra előjönnek bizonyos bűnök. Hallom sokak imáját: "Uram szabadíts meg az irigységtől..., vagy a büszkeségtől, vagy a rágalomtól stb." Ráadásul sokan már régi hívők és még mindig ugyanaazzal a bűnnel küszködnek. Mi van Isten nem akarna megszabadítani? Hát azért küldte Jézust, hogy megszabadítsa az ő népét annak bűneiből. (Mt 1,21) Az alapelveket Isten az Igében megadta, ha azokat megtartjuk, akkor megszabadulunk, ha nem, akkor reggeltől estig könyöröghetünk, mert Isten nem fog válaszolni.
Mit mond az Ige a bűnnel kapcsolatosan és ugyanakkor az ember felelősségével?

- megvallani a bűnt – 1Ján 1,9. Jak 5,16. ApCsel 19,18. Péld 28,13.

- megöldökölni a bűnt – Róm 8,13. Gal 5,19-21. Kol 3,5.

- levetkőzni, kivetni a bűnt – Ef 4,22.25.31. Kol 3,8-9.

Jézus Krisztus vére megtisztít minket minden bűntől - 1Ján 1,7.
Az embernek van felelőssége, hogy a bűneiből megszabaduljon. Amikor te helyet adsz a bűnnek, tulajdonképpen helyet adsz annak az ördögi lénynek is aki a bűn mögött van. A bűn a bensődben van és onnan kísért és támad(Jak 1,14-15) - ezt örököltük - a Sátán és démonai pedig kivülről támadnak. A bűn által kap a gonosz területet az életünkben - Ef 4,27.
Ezek nagyon komoly dolgok melyekre igazából nem fektetünk hangsúlyt. Legtöbbször azt hallom, testvér hát ilyenek vagyunk, gyarlók, esendők, bűnösök. Azt mondom erre, hogy sajnos! Maga az evangélizálásunk is beteges, mert azt hírdetjük az embereknek, hogy mi sem vagyunk különbek. Hát akkor mit akarunk? Ez a gond, hogy a világ ezt látja, hogy a hívők se különbek.
Sajnos letettük a fegyvereinket, azt hírdetve, hogy egy újjászületett, megtért embert elhagy a gonosz. Akkor miért van annyi megkötözött ember a közösségekben, akik nem tudnak szabadulni bizonyos bűnöktől? Mert az ördög kényelmes helyet kapott a szívekben és bekerült a templomokba, gyülekezetekbe. Próbáljuk meg azt hírdetni, hogy kedves testvérem benned ott van a gonosz, a vallásosság (képmutatás) gonosz szelleme, aki ellen Jézus a legtöbbet harcolt - lásd Mt 23 -ban, vagy a fösvénység szelleme - ami bálványimádás (Kol 3,5. 1Kor 10,19-20), vagy más bűnök. Kérdezem milyen felháborodás lenne a gyülekezeteinkben? Mint a templomban volt mikor Jézus kezdte kiűzni az árusokat.
Fáj az igazság és ha kimondod és hírdeted, akkor bizony szembe kerülsz magával az ördöggel, mert ő a hazugság atyja. Ő hazugságban akar tartani mindenkit. Különösen a bűn területén, hogy ne is akarj megszabadulni, mert hát úgyse tudsz.
Hírdetem van szabadulás! Az ördög le van győzve! Nekünk ellene kell fel vennünk a harcot, de nem csak a világban, hanem első sorban a gyülekezetekben! Próbáljuk meg és majd meglátjuk milyen feszültségek lesznek...esetleg szakadások...

Hadd háborogjon a gonosz, az Úr gyermekei szívében pedig legyen BÉKESSÉG. Jézus a békesség fejedelme! Áldott az Ő szent neve!

"Ha Isten békéje lakja szívemet,
úgy dúlhat vihar ellenem,
elzengi szívem hittel ez éneket:
Az Úrban jó nekem.
Ha rámtör a Sátán és vádolni kezd,
oly jó tudnom azt énnekem,
hogy Jézus értem mindent elvégezett,
vére megtísztított teljesen.
A bűneim nagy terhét nem hordom már,
mert elvette azt a Bárány,
Meghalt érettem ott a kínkeresztfán,
Zengjen hát néki ez énekem!
"Az Úrban jó nekem" HH 243