Wednesday, December 8, 2010

"új bort új tömlőkbe..."

Érdekes példát használ Jézus. Az új életet, amit Isten Szelleme munkál, nem lehet régi, merev, formákba önteni. Nagy lesz a kár. Mégis úgy tűnik egyesek ezt akarják.
Kellenek az új tömlők. Készíteni kell a tömlőt az új bor számára, amit egyedül Isten ad.
Isten Szentlelke árad, mint folyam - lásd Ján 7,38 - azt nem lehet megállítani.

Egy érdekes példát hallottam.
Amikor a vulkán kitör, a hegyről le zúduló lávát semmi nem tudja megállítani. Mégis megáll amikor kezd kihülni és megkövesedni az a bizonyos forró maszlag. Formálódik egy külső réteg, mely egyre keményebb és merevebb lesz és hiába forr a belsejében, nem tud tovább terjedni.
Úgy gondolom ez a helyzet a vallásokkal és felekezetekkel. Valamikor a Szent Szellem tüzétől égtek elődeink és ébredések voltak, azóta viszont megkövesedett és formalitássá vált az egész vallás. Hiányzik a tűz, a lelkesedés, a bűnbánati könnyek, a szabadulás öröme. Hiányzik az, amit mi nem tudunk irányítani és talán ettől félünk... szétreped a régi tömlő.
A Lélek munkája csodálatos...Ő úgy cselekszik, ahogy akar. Mi pedig azt mondjuk LEGYEN MEG A TE AKARATOD!!!
Tudom, hogy nem a beszéd - mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben - hanem az alázatosságban de ugyanakkor az Isten lelkének ereje által elvégzett munka ad dicsősséget az Atyának. Ezt akarom tenni, szolgálni embertársaim felé. Annyi az elveszett ember, akik nem járnak templomokba, akik nem vallásosak, őket nem lehet a szószékről elérni, hozzájuk el kell menni. Erre hív minket az Úr.

Imádságom: "Drága Uram hiszek benned, hadd forrjon bennem az élet, áradjon az élő víz és törjön át minden gátat és akadájt, teremjen gyümölcsöket és minden legyen a te nagy neved dicsősségére." Halleluja!!!