Monday, January 3, 2011

Szükségünk van a Szentlélekre és munkájára

Arra a meggyőződésre jutottam, hogy a mai hívőknek valami többre van szükségük. Látva a közösségi állapotunkat, több éves múltal rendelkező hívőket, azt mondom, hogy valami nem működik úgy ahogy a Bibliában le van írva. A kérdés az, hogy miért? Mi az ami hiányzik? Valószínű sok minden van amit másképp kellene tegyünk - az igét gyakorlatiasabban tanítani.
Az egész hívőségünk csak elméleti síkon mozog. Mindent a puszta logikával akarunk megmagyarázni (még a Lélek dolgait is). Miért ne merjük kimondani, hogy a gyülekezeteink tagjai úgy néznek ki, mint a tanítványok pünkösd előtt. Akkor mi hiányzik? Miért kellene imádkozni? Azért, hogy a Szent Szellem töltse be a hívőket. Legyenek minél többen Szentlélekkel keresztelt Baptisták. Akkor majd nem kell magyarázkodni, meg okoskodni hogy mit jelentenek a Lélek ajándékai, mert megtapasztaljuk és átéljük őket.
Jézus is arra tanít, hogy kérjetek és adatik néktek. A hívő élet nem egy állandó erőlködésből áll, hogy próbáljunk már meg szent életet élni. A hívő élet a Szentlélekkel való teljességről szól. Szentlélek nélkül nincs szent élet. Ha viszont bennem működik a Szentlélek és teljes lakozást vett bennem, akkor Ő fog munkálkodni és használni engem és nem én Őt. A Szentlélek fogja megteremni a Lélek gyümölcsét bennem. Ő osztja az ajándékokat, ahogy Ő akarja. Ő fogja működtetni a dolgokat a gyülekezetben is - persze öszhangban az igével. A gyülekezet nem a lelkipásztoré, nem a szövetségé, hanem az Úré. És az Úr úgy munkálkodik, ahogy neki tetszik.
Tekintettel az utolsó időkre és azok nehézségeire egyértelmű, hogy az Úr felkészíti menyasszonyát. Ebben a felkészülési időben óriási szerepe van a Szentléleknek. Ma is ad kijelentést a Szentlélek. Vannak próféciák, van a bölcsesség beszéde, vannak csodatevő erők, van a nyelveken szólás. Mindezeknek a célja, hogy a menyasszony felkészüljön és megmaradjon tisztán és szeplő nélkül az utolsó időkben. Minél inkább közeledünk a Krisztus második visszajöveteléhez, annál erőteljesebben fognak megnyilvánulni a Szentlélek ajándékai. Az utolsó idők gyülekezetének adatott a Szentlélek ajándéka. Nem merném azt kijelenteni, hogy ezekre nekünk nincs szükségünk. Többek között a nyelvekenszólásró azt mondja Pál, "aki nyelveken szól magát építi..." Én személy szerint így is akarom építeni az belső emberem, és ugyanakkor a gyülekezetben is ezt hírdetem.
Én így értem az Igét és ez működik is...
Áldott legyen az Úr, hogy az utolsó időkben nem kell magunkban harcoljunk. "Az Úr hadakozik mi érettünk...mi pedig veszteg legyünk."