Friday, November 19, 2010

Tegnap este(csütörtök) az egyházunk vezetői eljöttek Nagyszalontára. Közösségi alkalom volt 6-tól. Az alkalom végén testvérióra volt. Ilyen alkalom a nagyszalontai gyülekezet történelemében még nem volt. Véleményem szerint a közösségünk kimozdult egy új irányba, ezt nem mindenki fogadja el. Hálás vagyok az Úrnak, hogy a nagyszalontai gyülekezet egységes és összetart most. Persze vannak akik másképp látják, de hiszem hogy Isten munkálkodik a gyülekezetünkben. Az Úr bizonyít - idézem az igét: "Azok pedig kimenvén, prédikálának mindenütt, az Úr együtt munkálván velük és megerősítvén az igét a jelek által, amelyek követik vala. Ámen!" Én továbbra is hírdetem az Igét, a többi az Úr dolga.
Ma a következő igével szólt hozzám az Úr: "Én tőlem adatott ez a végzés, hogy az én birodalmamnak minden országában féljék és rettegjék a Dániel Istenét, mert Ő az élő Isten és örökké megmarad, és az Ő országa meg nem romol, és uralkodása mindvégig megtart, Aki megment és megszabadít, jeleket és csodákat cselekszik mennyen és földön, aki megszabadította Dánielt az oroszlánok hatalmából." Dán 6,26-27
Én Isten országának vagyok a részese. Annak az országnak, melynek a vezetője maga a Seregek Ura. Én alárendelem magam az ő végzésének és mindent igéje szerint és akarata szerint akarok cselekedni. Hiszem, hogy meglátom az Ő csodáit itt nálunk a mi gyülekezeteinkben is.
Itt Nagyszalontán ma rendezik a "Ki mit tud" versenyt. A gyülekezetből egy néhány gyermek (Damarisz is) egy énekkel állnak elő. Ezzel is szeretnénk kimozdulni és a városban is valamilyen formában megismertetni másokkal evangéliumot.