Wednesday, December 15, 2010

Utolsó idők

Forrósodik a téma az úgynevezett "Strajerii" (őrállók) körül. A Baptista Unió kiadott egy nyilatkozatot velük kapcsolatosan. Elolvasható itt.
Számomra elszomorító, hogy értékes, istenfélő emberekről a Baptista egyház lemond csak azért, mert másabb elvet vallanak, mint amit mi megszoktunk (de nem Biblia ellenes elvet) .
Igazából nem értem, hogy mi történik???
Utolsó idők ezek. 2Tim 3 - tény, hogy nehéz időket élünk. De nem csüggedünk, szemünk előtt teljesednek be az írások - Ján 16,1-2.
Senkit nem szeretnék bántani de úgy gondolom egyesek még Mózest, Dávidot, Pétert akár tán még Jézust is kizárnák az egyházból (vagy talán már ki is zártuk?) - és semmiképp nem engednének nekik vezetői tisztséget. Isten útjai nem a mi útaink.
Várjuk az ébredést és azért imádkozunk... hogyan fog az betörni Romániába? Meggyőződésem, hogy előbb a felekezeti és vallási korlátok kell leomoljanak. A "kegyesség látszata" annyira nagy úr, hogy bálványként tiszteljük.
SZÜKSÉG VAN A SZENTLÉLEK EREJÉRE ÉS A JÉZUS KRISZTUS JELENLÉTÉRE!!!
Akkor már nem az egyház, nem a templom, nem a formák számítanak, hanem a szív állapota.

Minthogy egy kegyességi formát gyakoroljak és megtagadjam annak erejét - inkább meghalok.

5 comments:

Csaba said...

Amikor a vilagban eltem,Isten nelkul es hivok probaltak nekem bizonysagot tenni az elso kerdesem felejuk a kovetkezo volt:Hogy gondolod,mas vallasu emberek,mint te a mennybe juthatnak?...nem tudom,de valahogy ez nagyon erdekelt engem es amennyiben a valasz nemleges volt tobbet nem is beszelgettem veluk.A baptistaktol is megkerdeztem...akkor a valasz nem volt elegge vilagos.Ma mar ugy tunik,hogy mas felekezetu is udvozulhet,ha megter es baptista lesz.Vagy nem?...Egyesek teves uton jarnak,mert nem fogadjak el a felnott-keresztseget,masok azert vannak teves uton,mert hiszik(esetleg gyakoroljak is)Szentlelek ajandekainak napjainkban valo mukodeset...lehet,hogy nincs sok ismeretem,de nem sok felekezet maradt...Vagy nem?
Hosszu ez a tema...a lenyeg az ,hogy ameddig VAN NEKEM VALAMIM -lehet az akar a vallasom,szokasom,vagy akarmi mas-azt is le kell tennem,ha meg akarom tapasztalni a teljes eletet Krisztusban!

Dohi család said...

nem azert zarjak ki ton bacsit vagy masokat mert nem ugy gondolkoznak hanem mert nem tetszik nekik a mutraja. hiszen sok roman es magyar baptista pasztor van akik ton bacsihoz hasonloan gondolkoznak vagy akik sokkal karizmatikusabbak (habar ez igy helytelen de ertitek ti) mint o, az orallok, vagy te, stb. ez egy mocsok hagyatekunk nekunk baptistaknak hogy kicsinaljuk akit nem birunk: azert mert van nyakkendoje, tv-je, szakalla, lelki ajandeka, vagy ha a helyzet ugy kivanja azert mert nincs nekije ez vagy az. es sokan mint a birkak csak bologatnak, hogy: ugy kell neki! ugye, ugye? mi megmondtuk! meg effele ostobasagok
es messzire buzlik, hogy ebben a mi pici csaladunkban sokan ki nem allhatjak a masikat, ha muszaj meg valahogy udvariasan elturjuk de ha elesik sorba allunk, hogy mi is rughassunk bele egyet.

Dohi család said...

a legszomorubb meg az, hogy a pasztorok kozott is sok a bizalmatlansag, irigyseg, feltekenyseg, nagykepuseg, es a leg elismertebbek kozul is sokan eleg sovany krisztuskepuseget mutatnak. Urunk konyorulj rajtunk mert belefulladunk a sajat mocskunkba!

tngyorgy said...

Nagyon is egyet értek veled Dohi testvérem. Lészen az utolso idökben hogy sokakban meghidegül a szeretet. És van egy nagyon is igaz közmondás " a hal mindig a fejétöl kezd büzleni".

Gyula said...

Igazad van Gyuszi Pasztor !

Sajnos az igazi hitet le akarjak folytani ember alkotta vallassa, szabalyzatta. Es nem veszik eszre h akadalyozzak a Lelek munkajat.
Ma is vannak farizeusok akik iranyitani akarnak barmi aron, nem szamit nekik semmi, semmi nem szent, csak az hogy diktaljanak, diktaturahoz hasonlit ez a kozpontias baptizmus, ha igy halad bekovetkezik a vallasi komunizmus, ha nem hajolsz meg meghurcolnak es kizarnak, amint bizonyitottak a tetteikkel.
De az Ur munkaja nem fog megszegyenulni... Mert mindenki vilagos akit nem fertozott meg a vallas es a szovetseg allattomos politikaja, hogy amiota Szalontara jottel eletet hoztal az embereknek, vagynak hallani es vagynak Isten kozelsege utan es szemmel lathato valtozasok jottek az egyeni eletbe es fejlodott a gyulekezet addig amig alszent bizottsagok meg akartak akadalyozni a munkadat.
De fogjak tudni mert az Isten a munkajat nem hagyja megszegyenulni es elnyomni holmi farizeus beallitottsagi ember alkotta vallasi vezetosegtol !!!
Orulok h vannak emberek mint te akik kialnak az Ige mellett, mert semmit nem tanitasz amit a Biblia nem irna.
Es szegyeljek magukat akik alaptalanul vadolnak, inkabb neznenek onmagukba h akadalyozzak az ebredest es nem veszik eszre h evtizedek ota nincs valtozas, a gyulelekezet lelki teren halottak es visszafejlodnek a jol ismert elobbi vallasok szintjere, talan meg rosszabb szintre, mert tudatosan vagy talan elvakitva cselekednek ! de az teny h diktatotorokhoz hasonlitanak.....
Szeretnelek batoritani h a tenyek a javadra beszelnek es latszata van annak h az eddigi munkad es odaadasod az javara volt azoknak az embereknek akik vagynak a Szentlelek erejere es a megujulasra, akik nem hagyomanyokat, megszokasokat vallast akarnak kovetni hanem az Elo Jezust es az eletet.
Hadd mondjam meg azt hogy Nagyszalontan az elmult 20 evben nem vagyakoztak annyian Isten utan mint az elmult 3-4 evben amiota ott vagy, es mar csak ez a teny igazol, h nem hiaba valo a munkad es nem emberi okoskodas es erofeszites amit teszel, hanem igazi hitre tanitod az embereket ugy ahogy Jezus is tanitotta.
Mar alig varom h hazamenjek es egy elo gyulekezetet talaljak ami nincs megmergezve a vallas mergevel es a hagyomanyok, szokasok poshado mocsaraval.
Aldjon meg az Ur tovabbra is bolcsesseggel es kitartassal mert szukseged lesz ra !