Thursday, November 10, 2011

Identitásunk

        Megalakult az új közösségünk itt Nagyszalontán, ahol jelenleg élünk és Aradon. Nevünk: Bárka Keresztyén Gyülekezet. Nem tartozunk egyetlen felekezethez sem. Keresztyéneknek valljuk magunkat, és foglalatosak vagyunk "az apostolok tudományában, és a közösségben, a kenyérnek megtörésében és a könyörgésekben."
        Célom, a teljes evangélium hirdetése - az evangélium Istennek ereje minden hivő számára - ez az evangélium jelekben és csodákban kell megmutatkozzon, hogy az emberek hite "ne emberek bölcsességén, hanem Istennek erején nyugodjék."
        Nagyon hálás vagyok a Drága Uramnak, hogy mind ez ideig velem (velünk) volt. Csodálatosan alakultak a dolgok. Teljes meggyőződésemből kijelentem, hogy a munka amiben vagyunk az Isten munkája. Ebben az évben már volt bemerítésünk két alkalommal Nagyszalontán és egy alkalommal Aradon. Dicsősség az Úrnak! Nagyszalontán sikerült bérelnünk egy házat imaháznak. Olyan csodálatossan Isten minden egyes lejt kirendelt. Miután az épület felújítását elvégeztük és kifizettük a hónapi lakbért több pénzünk van mint mikor elkezdtük. Ez egy hitbeli lépés volt mert nem volt elég pénzünk mikor elkezdtük. De a mi Atyánk gondoskodott mindenről. Egy kényelmes és meleg légkörben tartjuk alkalmainkat - hisszük hamarosan kicsi lesz ez a ház.
        Vannak vágyakozók, érdeklődők és rendszeres látogatóink. Imádkozunk, hogy az Úr végezze el bennük az újjászületés munkáját és tegye őket győzelmes keresztyénekké.
        Harcaink is vannak. Érnek támadások de ezekért is dicsősség a Názáreti Jézus Krisztusnak. Nem adjuk fel, megyünk előre mert "mi nem vagyunk meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem hitéi, hogy életet nyerjünk."

MI TUDJUK KIK VAGYUNK!!!
Nem egy szekta vagyunk, hanem Isten népéhez tartozunk. Mivel nem tartozunk semmilyen vallásos felekezethez, mint külső szemlélők látjuk az egyházak elhajlásait. Egyáltalán nem bántani szeretnék senkit de minden egyháznak (felekezetnek) megvannak a maga kötöttségei, szokásai, korlátjai. Ezekkel nem tudnak mit kezdeni az egyház vezetői és épp ezért az emberekre olyan igát raknak, amelyet sem ők sem az ő az elődeik el nem hordozhattak (ApCsel 15,10).
Maximálisan igyekszünk a teljes írást megtartani és arra nevelni a testvéreket. (2Tim 3,16-17) Az Atya akarata van kijelentve az igében - cselekedni azokat, amiket Jézus cselekedet. Az Atyának cselekvő gyermekei vagyunk, akik nem csak a kegyesség látszatát őrizzük, hanem cselekvői vagyunk az igének. Nálunk nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben. Hisszük és megvalljuk az igét és annak alapján cselekszünk. Isten szava ma is megállja a helyét és a Bibliából nem szünt meg ezt szeretnénk a mai embernek bebizonyítani.
  

No comments: